Thuis in de Kombuis

Thuis in de Kombuis , ...

Hier een aantal recepten die snel en gemakkelijk klaar te maken zijn aan boord of gewoon thuis

Met dank aan Brigitte

Courgettepasta met zalm

Ingrediënten voor 4 personen

500 g verse courgettespaghetti (zelf bereid of kant en klaar gekocht)

400 g verse zalm

Citroensap

Sjalot, knoflook (naar smaak)

Olijfolie

Peper & zout

Peterselie voor de finishing touch


Bereiding

Voor zelfgemaakte courgettespaghetti: verwijder de uiteinden van de courgettes en snij ze met een speciale spaghetti hulpmiddel, met een dunschiller of met de mandoline in lange plakjes en vervolgens in lange spaghettislierten.


•Snij de verse zalm in blokjes en marineer die in citroensap, met wat peper en zout.

•Verwarm een pan met olijfolie, sjalot en knoflook en laat eventjes bakken (zonder te kleuren). Voeg de courgettespaghetti toe en laat het geheel 3 tot 4 minuten garen.

•Voeg tenslotte de zalmblokjes toe en laat alles nog eens opkoken. De zalm moet warm zijn maar volledig gegaard, die wordt anders te taai.

•Strooi de gehakte peterselie over de bereiding en serveer


Wok met courgettenoedels en biefstuk


Ingrediënten voor 4 personen

2 lente-uitjes

Gekneusde cashewnoten

500 g verse courgettenspaghetti

1 pakje Japanse wokmix

300 g biefstuk

Arachideolie

Sojasaus of teriyakisaus


Bereiding

•Snij de lente-uitjes in ringetjes

•Verwarm de wok voor op een hoog vuur met wat arachideolie.

•Snij het vlees in plakjes.

•Bak de vleesplakjes kort aan beide kanten aan en haal ze uit de wok.

•Zet het vuur lager, voeg eventueel wat olie toe en roerbak de wokmix gaar. Schep de courgettespaghetti erbij en laat die even meegaren.

•Voeg tenslotte het vlees en de saus toe  en laat alles opwarmen.

•Bestrooi de bereiding met de ui-ringetjes en gekneusde cashewnoten.